Een live event omzetten naar een virtueel of online evenement?

Natuurlijk blijven live events het krachtigste middel om jouw boodschap over te brengen of met relaties in contact te komen. Op sommige momenten kan het lastig of zelfs onmogelijk zijn om een live event te realiseren. Een online evenement is dan een prachtig middel om alsnog van toegevoegde waarde te kunnen zijn. Brabant Event Bureau ziet veel voordelen en kansen en zet haar expertise graag in om jouw evenement om te zetten naar een virtueel evenement!

De technieken om jouw evenement (deels) digitaal aan te bieden zijn er al een tijdje. Grote conferenties en congressen worden al vaker virtueel georganiseerd. Het is dé manier om alsnog content te kunnen delen met jouw publiek. Een aantal voorbeelden van evenementen die Brabant Event Bureau juist nu virtueel kan organiseren zijn o.a. carrière evenementen, kick-off of productlanceringen, personeelsbijeenkomsten, (internationale) meetings of workshops. Lees hieronder meer over de voordelen van digitale evenementen.

De voordelen van een online evenement

Groter bereik

Met een eigen online event geef je deelnemers meer flexibiliteit om aanwezig te zijn. Veel meer mensen kunnen het evenement bijwonen vanuit huis of kantoor. Je maakt je evenement toegankelijk voor mensen die om wat voor reden dan ook minder mobiel zijn of bij een live event vanwege de reistijd of afstand zouden afhaken. Zo kun je met jouw boodschap en/of merk meer mensen bereiken. Als het om een betaald evenement gaat, kun je dus ook meer omzet behalen.
Online evenement Brabant Event Bureau

Meer interactie

Je kunt met je beurs, conferentie of meeting extra interactie met deelnemers verwezenlijken als deze online beschikbaar is. Maak gebruik van mogelijkheden zoals voice, chat, video en polls om nog beter ‘live’ in te spelen op de wensen en vragen van je bezoekers. Deelnemers kunnen zelfs direct 1-op-1 verbindingen aangaan met sprekers voorafgaand, tijdens of na het event.
Online evenement Brabant Event Bureau

Minder afhankelijk

Een online evenement geeft jou volledige controle over content, uitingen, look & feel, marketing en data. Je kunt het event inrichten zoals je zelf wil en zodat het naadloos aansluit bij jouw doelgroep. Videos of presentaties kunnen direct of vantevoren worden opgenomen en zijn dus op een later moment nog (offline) beschikbaar voor deelnemers. Dit laatste is een groot bijkomend voordeel.
Online evenement Brabant Event Bureau

Efficiënte kennisdeling

Kennisdelen en keuzes maken kan een heikel punt zijn bij bedrijven. Beperkende factoren die meespelen zijn tijd, actuele kennis en beschikbaarheid van eenieder. Online evenementen kun je verdelen in specifieke thema’s zodat het voor deelnemers een compacte bron van content en kennis wordt en jij als organisator de efficiëntie van kennisdeling naar het volgende niveau tilt. Ook na jouw online event kunnen mensen de inhoud of hoofdstukken blijven bekijken of delen. Zo creëer je een langere levensduur en impact van jouw evenement.
Online evenement Brabant Event Bureau

Duurzaam en kostenbesparend

De kosten voor een virtueel evenement zijn vanzelfsprekend lager dan voor een offline beurs of evenement. Er hoeven bijvoorbeeld minder kosten te worden gemaakt voor de evenementen locatie, aankleding en inrichting, crewkosten en catering. Bovendien hoeven de deelnemers van een online evenement de gebruikelijke reizen naar en van een evenement niet te maken. Dit zorgt voor een aanzienlijk verminderde CO2 uitstoot en dus is online samenkomen ook nog eens extra duurzaam.
Online evenement Brabant Event Bureau

Durf jij te vernieuwen?

Het idee van virtueel samenkomen is misschien nog even wennen, op sommige momenten is het een prachtig middel om alsnog iets te kunnen organiseren. Het is even omschakelen, de sprekers moeten rekening houden met hun online publiek. Als je jouw deelnemers thuis wil laten participeren, zijn goede voorbereidingen en communicatie een absolute must. Brabant Event Bureau kan je meer vertellen over de mogelijkheden en het kostenplaatje, vraag ons!

Services

Brabant Event Bureau heeft ervaring met organiseren van een online evenement. De services die wij naast de reguliere event ondersteuning bieden zijn:

Professionele studio's

Webcast

Webinar

Live-stream

Redactie & redactie-tools

Online interactie

Regisseur en presentator

Webinar op jouw locatie

Powerclips